Máta peprná ´Chocolate´

Kód: 3416 50868 Zvolte variantu
49 Kč / ks 99 Kč / ks od 49 Kč / ks
Vyprodáno Vyprodáno Zvolte variantu
Varianta

Mentha piperita 'Chocolate'

Vytrvalá bylinka, dorůstající výšky 30-60 cm. Hladké, lesklé listy s pilovitým okrajem přecházejí do tmavě červených odstínů. Kvete během července a srpna drobnými fialovými květy. Výjimečná odrůda máty s příjemnou vůní hořké čokolády a mentolu. 

Detailní informace

8000 DRUHŮ ROSTLIN
8000 DRUHŮ ROSTLIN
EXPEDICE IHNED
EXPEDICE OD 1. BŘEZNA
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM

Detailní popis produktu

Máta čokoládová - vytrvalá bylinka, dorůstající výšky 30-60 cm. Hladké, lesklé listy s pilovitým okrajem přecházejí do tmavě červených odstínů. Kvete během července a srpna drobnými fialovými květy. Výjimečná odrůda máty s příjemnou vůní hořké čokolády a mentolu. Má blahodárné účinky na činnost trávicího ústrojí, pomáhá odstraňovat křeče, povzbuzuje vylučování trávících šťáv a působí protizánětlivě. Čaj z máty se podává při nechutenství, působí i proti nespavosti, stresu a bolestem hlavy. Čerstvé listy se používají do omáček, moučníků, nápojů, koktejlů a salátů.

Pěstování: Máta je nenáročná na pěstování. Má ráda slunné stanoviště bez přímého slunce nebo polostinné s bohatou, vlhkou a propustnou půdou. Vlhkost je pro rostlinu velice důležitá, proto ji dopřejeme pravidelnou zálivku. Je mrazuvzdorná, ale v chladnějších oblastech ji doporučujeme přikrýt chvojím. Pro svůj růst potřebuje hodně prostoru, a proto se nejčastěji pěstuje v květináčích, aby nezastínila ostatní rostliny. Jakmile se rozroste, už nepotřebuje téměř žádnou péči.

Doplňkové parametry

Kategorie: Bylinky a koření, léčivky
Stanoviště: Svěží čerstvá humózní půda
Světlo: Slunce, Polostín
Výška 1: 20-40
Balení: kontejner
Plant Passport: A: Mentha B: CZ-0701 C: 24/FP/0058 D: IT

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x