Třešeň 'Burlat'
Kód: 106196Detailní popis produktu
Třešeň 'Burlat' - odrůda pocházející z Francie, je cizosprašná, vhodnými opylovači jsou Kaštánka nebo Rivan. Daří se jí v sušších oblastech a v polohách, kde se nevyskytují jarní mrazíky. Jedna se o polochrupku. Plodnost je raná, středně vysoká a pravidelná. Odrůda plodí v malých chomáčcích po celé délce větví. Plody jsou velké, kulovité až srdčité a mírně hrbolaté. Slupka je pevná, lesklá a zbarvená do hnědočervené až tmavě rudé, povrch je protkaný světlými tečky a čárky. Stopka je středně dlouhá a dobře se odděluje od plodu. Dužnina je světle červená, středně tuhá a protkaná žilkami. Plod je šťavnatý, navinule sladký, aromatický a velmi chutný. Při dešti a v přezrálém stavu plody pukají. Využití pro ně najdeme i v kuchyni, hodí se na kompotování. Vynikající pro přímý konzum. Třešně dozrávají ve 2. třešňovém týdnu, období 20.-30.6., zrají stejnoměrně.
Třešeň naroubována na podnoži Gisela 5 má o 50% menší vzrůst než na klasické podnoži, výška stromu v dospělosti cca 3m. První 3-4 roky je potřeba opora. Na podnoži Gisela 6 je vzrůst menší o 40% oproti klasické podnoži. Vhodné do všech půd. Popis běžných podnoží zde.
Pěstování: Vyhovují jim nadmořské výšky od 250 do 400 m.n.m., s průměrnou roční teplotou kolem 8°C a souhrnem srážek cca 550mm. Při vyšších srážkách dochází k častějšímu pukání plodů. Dobře rostou v sušších půdách, a tak volíme výše umístěná stanoviště s dobře propustnou, spíše hlinitou půdou. Stanoviště by mělo být slunné, teplé, chráněné před větrem a mrazy, s dobrou cirkulací vzduchu. Do sušších půd vysazujeme ranné odrůdy, do vlhčích naopak odrůdy pozdější. Třešně koření velmi mělce, kolem 1,5m. PH půdy je optimální v rozmezí 6,5-8, přiměřeně vápenité.
Více na: Návod na pěstování třešní a višní
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vzrostlé stromy a keře |
---|---|
Hmotnost: | 200 kg |
Světlo: | Slunce |
Balení: | bal nebo kontejner |
Obvod kmene: | 14/16 |
Plant Passport: | A: Prunus B: CZ-0701 C: 22/FP/0070 D: NL |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.