VÁNOČNÍ AKCE - DOPRAVA ZDARMA DO KONCE LISTOPADU PLATÍ PRO ZPŮSOBY DOPRAVY ZÁSILKA STANDARDNÍ A ZÁSILKA STROMKY DO ČR

Třešeň 'Bigarreau Burlat'

Kód: 842018
38 999 Kč / ks
Vyprodáno
Položka byla vyprodána…

Prunus avium 'Bigarreau Burlat'

Zajímavý ovocný strom, dorůstající výšky kolem 6-8 m. Jedná se o cizosprašnou odrůdu. Plodnost je raná, středně vysoká a pravidelná. Plodí v malých chomáčcích po celé délce větví. Plody jsou velké, kulovité až srdčité a mírně hrbolaté.

Detailní informace

8000 DRUHŮ ROSTLIN
8000 DRUHŮ ROSTLIN
EXPEDICE IHNED
EXPEDICE IHNED
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM

Detailní popis produktu

Třešeň 'Biarreau Burlat' - zajímavý ovocný strom, dorůstající výšky kolem 6-8 m. Jedná se o cizosprašnou odrůdu. Plodnost je raná, středně vysoká a pravidelná. Plodí v malých chomáčcích po celé délce větví. Plody jsou velké, kulovité až srdčité a mírně hrbolaté. Slupka pevná, lesklá a zbarvená do hnědo-červené až tmavě rudé. Dužnina je světle červená, protkaná žilkami, šťavnatá, navinule sladká, aromatická a velmi chutná. Odrůda je vhodná k dalšímu zpracování. Třešně dozrávají ve 2. třešňovém týdnu, období 20.-30.6., zrají stejnoměrně.  

Pěstování: Preferuje nadmořské výšky od 250 do 400 m.n.m., s průměrnou roční teplotou kolem 8°C a souhrnem srážek cca 550mm. Při vyšších srážkách dochází k častějšímu pukání plodů. Dobře rostou v sušších půdách, a tak volíme výše umístěná stanoviště s dobře propustnou, spíše hlinitou půdou. Stanoviště by mělo být slunné, teplé, chráněné před větrem a mrazy, s dobrou cirkulací vzduchu. Do sušších půd vysazujeme ranné odrůdy, do vlhčích naopak odrůdy pozdější. Třešně koření velmi mělce, kolem 1,5m. PH půdy je optimální v rozmezí 6,5-8, přiměřeně vápenité.  

Více na: Návod na pěstování třešní a višní

Doplňkové parametry

Kategorie: Vzrostlé stromy a keře
Hmotnost: 200 kg
Balení: bal/kontejner
Obvod kmene: 30-35cm
Plant Passport: A: Prunus B: CZ-0701 C: 23/FP/0001 D: NL
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x