Třešeň 'Péter'
Kód: 129007.png?62ff4427)
.png?62ff4432)
.png?62ff443c)
.png?62ff4447)
Související produkty
Detailní popis produktu
Třešeň 'Péter' - částečně samosprašná kvalitní maďarská chrupka, která vznikla křížením odrůdy ‘Burlat‘ a ‘Stella‘. Stromy rostou středně bujně, doširoka, vytvářejí kulovité pravidelné koruny. Pro zvýšení a jistotu násady jsou doporučovány odrůdy ‘Tünde‘, ‘Rita‘ a ‘Van‘. Třešně jsou velké (6 – 7g), zářivě červené, s výbornou nasládlou pevnější dužinou. Pomologicky patří k polochrupkám. Zraje 10 dnů po odrůdě ‘Burlat‘, tzn. ve 4. třešňovém týdnu, okolo 20. června. Odrůda je odolnější vůči mrazovému poškození v době květu. V tržních výsadbách trpí klejotokem mnohem nižší procento stromů než u jiných třešňových odrůd.
Pěstování: Vyhovují jim nadmořské výšky od 250 do 400 m.n.m., s průměrnou roční teplotou kolem 8°C a souhrnem srážek cca 550mm. Při vyšších srážkách dochází k častějšímu pukání plodů. Dobře rostou v sušších půdách, a tak volíme výše umístěná stanoviště s dobře propustnou, spíše hlinitou půdou. Stanoviště by mělo být slunné, teplé, chráněné před větrem a mrazy, s dobrou cirkulací vzduchu. Do sušších půd vysazujeme ranné odrůdy, do vlhčích naopak odrůdy pozdější. Třešně koření velmi mělce, kolem 1,5m. PH půdy je optimální v rozmezí 6,5-8, přiměřeně vápenité.
Více na: Návod na pěstování třešní a višní
Doplňkové parametry
Kategorie: | Třešně |
---|---|
Světlo: | Slunce |
Balení: | prostokořenný stromek |
Plant Passport: | A: Prunus B: CZ-4282 C: 25/FP/0029 D: HU |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.