Mohlo by se vám také líbit
Detailní popis produktu
Réva vinná 'Kišmiš Veles' - velmi oblíbená stolní odrůda vinné révy, která se vyznačuje vynikajícími vlastnostmi pro konzumaci čerstvých plodů. Hrozny této odrůdy jsou velké a tvoří se v hustých trsech, které jsou hustě poseté velkými oválnými bobulemi. Tyto bobule jsou lahodně sladké a velmi atraktivní díky své jasně růžové slupce, která má v některých případech jemný žluto-zelený nádech. Dužnina je šťavnatá s příjemně chruplavou texturou, která je jedním z hlavních znaků této odrůdy. Nechybí ji ani charakteristická muškátová chuť. Dozrává v polovině srpna, což znamená, že poskytuje plody v dostatečném předstihu na konzumaci nebo na výrobu čerstvého vína. Je také známá svou dobrou odolností vůči běžným houbovým chorobám. Je vysoce odolná i proti mrazům, což ji činí vhodnou pro pěstování v různých klimatických podmínkách.
Pěstování: Vinné révy jsou vyloženě teplomilnou rostlinou, dařit se jí začíná od 200-250 m.n.m. Vysazujeme ji proto na slunná stanoviště, směřující na jižní, či jihovýchodní nebo jihozápadní stranu, chráněnou před větrem, v průběhu dubna až května. Půda by měla mít dostatek živin, především fosfor, draslík, hořčík a vápník. Na konci července přihnojujeme Cereritem. Před samotnou výsadbou je nutné sazenici ponechat pouze hlavní kořeny, které zkrátíme zhruba na délku 10-15cm, ostatní kořeny odstraníme úplně. Rostlinu seřízneme na dvě očka. Samotný řez je v průběhu růstu velmi důležitý, bez něho réva neplodí. Řežeme na jaře, v únoru až v březnu, stolní odrůdy seřezáváme na 6-8 oček. Sklizeň pak můžeme očekávat během září a října. Při výsadbě nezapomene vzít v úvahu také potřebu opory pro budoucí révu. Rostlina je mrazuvzdorná. Mezi běžné škůdce révy vinné patří padlí révové, proti čemuž v dnešní době existuje mnoho přípravků, ať již preventivních, či pro akutní použití.
Doplňkové parametry
Balení: | prostokořenná sazenice |
---|
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.