Kaštan jedlý 'Boaventura' (s mykorhizou)
Kód: 112056Detailní popis produktu
Kaštan jedlý 'Boaventura' (s mykorhizou) - bujně rostoucí strom, do plodnosti nastupuje již 4.rokem. V dospělosti dorůstá do výšky okolo 8 m a šířky zhruba 6 m, v závislosti na podmínkách pěstování. Odrůda je cizosprašná. Lze jej pěstovat až do výšky 1100 m.n.m., pokud zvolíme jižně orientovanou stranu. Plody má velmi velké, tmavě hnědé. Jádro je zbarveno do krémově bílé barvy, chuť má výrazně sladkou, proto se hodí na vaření, pečení a celkově pro cukrářské využití. Dozrávají v průběhu října. Má výrazné listy, jsou podlouhlé, tmavě zelené, při okrajích pilovité a mírně lesklé. S příchodem podzimních měsíců se vybarvení mění na odstíny žluté. Plody jsou ukryty v typicky pichlavé slupce.
Co je mykorhiza: Jedlý kaštan přijímá živiny přes mykohirzní houby, které zprostředkovávají přenos živin na kořenové soustavě. Mykorhizní houby dodávají živiny a vodu v daleko větší míře, než je běžné, dělají rostlinu tedy silnější a krásnější. Tento kaštan byl při výsadbě naočkován myceliem mykorhizních hub produkujících jedlé houby druhů Boletus edulis. Produkce na 1 ha je až 250 kg jedlých hřibů. Kaštany s touto houbou jsou v symbióze, proto po 3 letech dosahují na 1 ha až 4.000 kg jedlých kaštanů.
Pěstování: Kaštanovníkům vyhovují písčité, dobře propustné půdy, bohaté na humus. Po zapěstování snesou i dlouhodobější sucho. Vysazujeme jej do neutrálních nebo slabě kyselých půd. Důležitý je prosvětlovací řez, kdy jsou odstraňovány slabé, odumřelé nebo jinak poškozené větve. Kaštanovník je mrazuvzdorný, a to zhruba do -24 °C.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Jedlé kaštany |
---|---|
Balení: | kontejner |
Plant Passport: | A: Castanea B: CZ-0701 C: 23/FP/0019 D: SK |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.