Kaštan jedlý 'Negral' (s mykorhizou)
Kód: 842851.png?62ff4427)
.png?62ff4432)
.png?62ff443c)
.png?62ff4447)
Detailní popis produktu
Kaštan 'Negral' (s mykorhizou) - kaštan dorůstající do výšky 8 m a šířky 6 m, dle podmínek pěstování. Odrůda je cizosprašná. Do plodnosti nastupuje zhruba třetím rokem po výsadbě. Plody má velmi velké, tmavě hnědé a hladké. Jádro má krémově bílé zbarvení se sladkou chutí. Kaštany se hodí pro tepelné zpracování - pečení, vaření. Kaštany dozrávají od poloviny října. Má výrazné listy, jsou podlouhlé, tmavě zelené, při okrajích pilovité a mírně lesklé. S příchodem podzimních měsíců se vybarvení mění na odstíny žluté. Plody jsou ukryty v typicky pichlavé slupce.
Co je mykorhiza: Jedlý kaštan přijímá živiny přes mykohirzní houby, které zprostředkovávají přenos živin na kořenové soustavě. Mykorhizní houby dodávají živiny a vodu v daleko větší míře, než je běžné, dělají rostlinu tedy silnější a krásnější. Tento kaštan byl při výsadbě naočkován myceliem mykorhizních hub produkujících jedlé houby druhů Boletus edulis. Produkce na 1 ha je až 250 kg jedlých hřibů. Kaštany s touto houbou jsou v symbióze, proto po 3 letech dosahují na 1 ha až 4.000 kg jedlých kaštanů.
Pěstování: Kaštanovníkům vyhovují písčité, dobře propustné půdy, bohaté na humus. Po zapěstování snesou i dlouhodobější sucho. Vysazujeme jej do neutrálních nebo slabě kyselých půd. Důležitý je prosvětlovací řez, kdy jsou odstraňovány slabé, odumřelé nebo jinak poškozené větve. Kaštanovník je mrazuvzdorný, a to zhruba do -24 °C.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Jedlé kaštany |
---|---|
Hmotnost: | 200 kg |
Balení: | kontejner |
Podnož: | Castanea sativa |
Tvar a výška: | 150/+ cm |
Plant Passport: | A: Castanea B: CZ-4282 C: 23/FP/0019 D: SK |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.