Jabloň 'Sansa'

Kód: 128725
299 Kč / ks
PŘEDOBJEDNÁVKA JARO 2025 (>5 ks)
Varianta

Malus domestica 'Sansa'

Tato odrůda je výsledkem společné práce japonských a novozélandských výzkumníků při selekci potomstva z odrůd ‘Akane‘ x ‘Gala‘. Z mateřského kultivaru si odrůda vzala polygenní odolnost vůči strupovitosti a z otcovského výbornou chuť.

Detailní informace

10000 DRUHŮ ROSTLIN
10000 DRUHŮ ROSTLIN
EXPEDICE OD BŘEZNA
EXPEDICE OD BŘEZNA
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM

Detailní popis produktu

Jabloň 'Sansa' -  tato odrůda je výsledkem společné práce japonských a novozélandských výzkumníků při selekci potomstva z odrůd ‘Akane‘ x ‘Gala‘. Z mateřského kultivaru si odrůda vzala polygenní odolnost vůči strupovitosti a z otcovského výbornou chuť. Oba rodiče překonává v ranosti i velikosti plodů. Stromy rostou poměrně mírně a bohatě obrůstají krátkými plodnými trny. Plody jsou velké (160 – 200g), kulovitého až vysoce kulovitého tvaru, s dominantní červení prakticky na celém povrchu. Dužnina je žlutobílá, šťavnatá, sladce navinulá, vynikající chuti. Sklízíme ve třetí dekádě srpna, běžná skladovatelnost je přibližně tři týdny. Uložením v lednici lze skladovatelnost výrazně prodloužit. Jedná se o jednu z nejchutnějších letních odrůd s vysokou odolností vůči houbovým chorobám.

Pěstování: Vybíráme slunná a teplá stanoviště, nejlépe orientovaná na jižní stranu, s půdou dostatečně bohatou na živiny, lehkou, dobře propustnou, vlhkou, ale nepřemokřenou. Jabloně preferují půdu s neutrální až mírně kyselou reakcí. Důležité je si předem připravit místo výsadby. Vykopeme jámu cca 1mx60cm, v případě těžkých jílovitých půd 80x80x100. Vybranou půdu upravíme dle potřeby - do těžší přidáme písek, do příliš lehké zase zem hlinitou. Přidáme také odleželý hnůj, či zahradní substrát, který již obsahuje patřičná hnojiva.   

Více na: Návod na pěstování jabloní

Doplňkové parametry

Kategorie: Zimní jabloně
Světlo: Slunce
Balení: prostokořenný stromek
Plant Passport:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x