Chřest lékařský
Kód: 70692Detailní popis produktu
Chřest lékařský - vytrvalá zelenina pěstovaná pro své křehké, chutné výhonky. Jedná se o dlouhověkou rostlinu, která může při správné péči plodit na jednom stanovišti až 15–20 let. Chřest patří mezi první jarní zeleninu a je ceněný pro svou výbornou chuť, nízký obsah kalorií a bohatství vitamínů, minerálů a antioxidantů. Rostlina dorůstá výšky 100–150 cm a tvoří jemné, vzdušné stonky se šupinatými listy. Chřest je obvykle pěstován ve dvou formách – jako zelený chřest, který se sklízí nad povrchem půdy, nebo bílý chřest, který se pěstuje pod zemí, aby zůstal bez přístupu světla. Nejlépe prospívá na slunných stanovištích. První sklizeň je možná až ve druhém roce po výsadbě, přičemž vrchol produkce nastává ve třetím roce. Chřest lékařský je ideální volbou pro ty, kdo chtějí pěstovat zeleninu, která je chutná, zdravá a dlouhodobě produktivní. Je výborný na jarní detoxikaci a pročištění organismu, působí dobře na játra a ledviny. Pomáhá také při onemocnění cév, krvetvorby nebo kůže.
Pěstování: Vytrvalá bylina, 40–150 cm vysoká. Plodem je červená bobule. Roste roztroušeně na výslunných travnatých a křovinatých stráních, podél cest, na okrajích vinic, na půdách zásaditých až slabě kyselých, písčitohlinitých. Chřest bývá pěstován v zahradách, používá jako dekorativní prvek k řezaným květinám do kytic, ale také jako zelenina – zužitkovávají se výhonky. Používá se i v lidové medicíně. Chřest je výborný na jarní detoxikaci a pročištění organismu, působí dobře na játra a ledviny. Pomáhá také při onemocnění cév, krvetvorby nebo kůže. Chřest by měli jíst také lidé s revmatem a diabetem, kterým pomáhá se správným metabolismem.
Více na: Návod na pěstování cibulovin
Doplňkové parametry
Kategorie: | Trvalková zelenina |
---|---|
Balení: | 1 ks |
Plant Passport: |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.