Broskvoň 'Sandwich Gelb'

Kód: 8885078 1667 37134 Zvolte variantu
299 Kč / ks
Skladem (>5 ks) PŘEDOBJEDNÁVKA JARO 2025 (>5 ks) Vyprodáno Zvolte variantu
Varianta

Prunus persica 'Sandwich Gelb'

Populární novější německá odrůda s plochými plody byla uvedena do praxe v roce 2015. Stromy rostou středně bujně, poměrně vzpřímeně, růžovité květy jsou příkladně odolné vůči jarním mrazíkům.

Detailní informace

10000 DRUHŮ ROSTLIN
10000 DRUHŮ ROSTLIN
EXPEDICE OD BŘEZNA
EXPEDICE OD BŘEZNA
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM

Detailní popis produktu

Broskvoň 'Sandwich Gelb' - populární novější německá odrůda s plochými plody byla uvedena do praxe v roce 2015. Stromy rostou středně bujně, poměrně vzpřímeně, růžovité květy jsou příkladně odolné vůči jarním mrazíkům. Ačkoliv jsou broskve značně zploštělého tvaru, tak dosahují poměrně pěkné hmotnosti (100 – 120g). Základní žlutou barvu slupky překrývá na většině povrchu plodů tmavší červeň formou rozmytí. Dužnina je žlutá, s nápadně malou snadno odlučitelnou peckou, výrazně sladká, příjemně aromatická, lehce kořenitá, celkově výborná. Dozrává přibližně jako odrůda ‘Redhaven‘ (1. dekáda srpna). Odrůda vykazuje dobrou odolnost vůči kadeřavosti i mrazům ve dřevě. ‘Sandwich Gelb‘ vyžaduje šetrnou sklizeň a další manipulaci (jako všechny zploštělé broskve). Samosprašná.

Pěstování: Pro broskvoně vybereme slunné, dostatečně otevřené stanoviště, nejlépe v nadmořské výšce do 250 m.n.m., orientované na jih a zároveň chráněné proti severním větrům. Půda by měla být sušší, humózní, vápenatá a živná, s pH 6,5-8, středně těžká až písčito-hlinitá. Broskvoně lze pěstovat i ve vyšších polohách (nad 450 m.n.m.), zde je ale opravdu nutný správný výběr stanoviště. Čtvrtkmeny a zákrsky vysazujeme nejčastěji do sponu 5x3-4m.   

Více na: Návod na pěstování broskvoní a nektarinek

Doplňkové parametry

Kategorie: Broskvoně
Světlo: Slunce
Balení: prostokořenný stromek
Plant Passport: A: Prunus B: CZ-0701 C: 24/FP/0122 D: PL

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x