Broskvoň 'Andosa'

Kód: 128677
299 Kč / ks
PŘEDOBJEDNÁVKA JARO 2025 (>5 ks)
Varianta

Prunus persica 'Andosa'

Moderní a vysoce produktivní odrůda nektarinky, jež nastavuje nový standard tohoto ovoce. Stromy rostou středně bujně až bujněji, vytvářejí vyšší koruny. Květní pupeny jsou umístěny po celé délce letorostů, což umožňuje použití krátkého a středně dlouhého řezu.

Detailní informace

10000 DRUHŮ ROSTLIN
10000 DRUHŮ ROSTLIN
EXPEDICE OD BŘEZNA
EXPEDICE OD BŘEZNA
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
SPECIALISTÉ NA OVOCNÉ STROMY
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM
VZROSTLÉ STROMY SKLADEM

Detailní popis produktu

Broskvoň 'Andosa' - moderní a vysoce produktivní odrůda nektarinky, jež nastavuje nový standard tohoto ovoce. Stromy rostou středně bujně až bujněji, vytvářejí vyšší koruny. Květní pupeny jsou umístěny po celé délce letorostů, což umožňuje použití krátkého a středně dlouhého řezu. Plody jsou větší až velké (140 – 180g), téměř kulovité, až z 80% pokryté tmavší červení, velice atraktivní. Dužnina má tmavě žlutou barvu, kolem pecky je načervenalá, velmi šťavnatá, rozplývavá, s příjemným aromatem, celkově výborná. Pecka se od dužniny snadno odděluje. K největším přednostem odrůdy patří menší náchylnost k praskání plodů při deštivém letním počasí. Odrůdu ‘Andosa‘ češeme ve druhé polovině srpna probírkou nejvyvinutějších plodů. Odrůda najde uplatnění především v teplejších polohách, kde vynikne mimořádná vizuální a chuťová kvalita plodů.

Pěstování: Pro broskvoně vybereme slunné, dostatečně otevřené stanoviště, nejlépe v nadmořské výšce do 250 m.n.m., orientované na jih a zároveň chráněné proti severním větrům. Půda by měla být sušší, humózní, vápenatá a živná, s pH 6,5-8, středně těžká až písčito-hlinitá. Broskvoně lze pěstovat i ve vyšších polohách (nad 450 m.n.m.), zde je ale opravdu nutný správný výběr stanoviště. Čtvrtkmeny a zákrsky vysazujeme nejčastěji do sponu 5x3-4m.   

Více na: Návod na pěstování broskvoní a nektarinek

Doplňkové parametry

Kategorie: Broskvoně
Balení: prostokořenný stromek
Plant Passport:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x